Aile içi şiddete hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2006 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Adana Milletvekili Gaye Erbatur, koruma kararına aykırı davranan aile bireyinin tutuklanmasını ve hapis cezasının paraya çevrilmemesini öngören kanun teklifi verdi.

TBMM Başkanlığı'na sunulan Ailenin Korunmasına Dair Kanun'da değişiklik öngören teklifle, kanunda yer alan "kusurlu eş" ibaresi, Türkiye'deki geniş aile yapısı göz önünde bulundurularak, "şiddet uygulayan aile bireyi" olarak değiştiriliyor.

Teklif, şiddet denilince sadece fiziksel şiddetin algılandığı, sözel, psikolojik ve cinsel şiddet gibi şiddet türlerinin göz ardı edildiği gerekçesiyle, kanuna "şiddetin herhangi bir türü" ibaresinin eklenmesini öngörüyor.

Teklife göre, koruma kararına aykırı davranan aile bireyine verilecek hapis cezası paraya çevrilemeyecek ve ertelenemeyecek. Koruma kararına aykırı davranan kişi, cumhuriyet savcılığınca tutuklama istemiyle sorgu hakimliğine sevk edilecek. Şiddete maruz kalan aile bireyinin, "müdafii yardımından" yararlandırılması zorunlu olacak. Şiddete maruz kalan aile bireyi, talep üzerine, cumhuriyet başsavcılığınca uygun görülen bir sığınma evine yerleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber